Om Sea Dragon Dive Center

Varje dykare har olika behov & önskemål… och oftast är det de små detaljerna som är viktigast

Etablerade... redan 1993 Sea Dragon var det första dykcentret som öppnade i Khao Lak. Vi började i mycket liten skala med fem uppsättningar utrustning, tio tankar och tre anställda men genom åren har verksamheten vuxit i en rasande fart, främst tack vare många goda rekommendationer och ständigt återvändande kunder.

Vi har öppet från oktober till maj och vi befinner oss på Thailands vackra västkust, i ett stillsamt område på lagomt långt avstånd från det livliga Phuket. Vår filosofi är att sätta människor främst och vi är stolta över att kunna erbjuda en personlig service med öga för små detaljer – de viktigaste detaljerna...

Sea Dragon ägs & drivs av... Sally (England) och Peter (Schweiz) och erbjuder en informell, gästvänlig attityd som gör att du känner dig som hemma så fort du kliver in på vårt dykcenter här i Khao Lak.

Våra erfarna europeiska och thailändska instruktörer och divemasters, i kombination med vår omfattande kunskap om Similan & Surin Islands, kommer att ge dig en första klassens dykupplevelse till ett mycket resonabelt pris.

Beläget... på Thailands södra västkust i Phang Nga-provinsen, utgör Khao Lak och hamnen i Thap Lamu den närmsta avresepunkten till Similan Islands. Med bara en timmes resväg från Phuket International flygplats och drygt två timmar från Phuket Centrum är det enkelt att ta sig till Khao Lak. Nattbussar från Bangkok, liksom busslinjer och minibussar till och från Krabi, Surat Thani, Ranong och Phuket, stannar här varje dag.

Professionalism... Sea Dragon är ett femstjärnigt PADI IDC Dykcenter – en fullvärdig medlem av världens största utbildningsorganisation inom fritidsdykning. Vi stöder även DAN (Divers Alert Network), är anslutna till “SSS Hyperbaric Services Of Thailand” som ansvarar för tryckkammaren i Phuket och vi är officiellt registrerade hos TAT (Tourist Authority of Thailand), licens nr: 34/00180, samt medlemmar av TDA (Thailand Diving Association).

Erfarenhet... Vi anställer enbart certifierade PADI-instruktörer och divemasters, och våra anställda talar ett stort antal olika språk – inkl. engelska, tyska, franska, svenska, holländska, danska, Finska och thai. De flesta av våra anställda återkommer säsong efter säsong och har tack vare detta hundratals loggade dyk här i området, så de känner till våra dykplatser mycket väl.

Säkerhet... både din och vår egen, är en av de saker vi sätter allra främst. All vår dykutrustning köps in ny och servas regelbundet. Vi erbjuder alla kunder en gratis dykdator på alla våra liveaboards och vrakdyk för extra säkerhet, och alla våra dyk planeras och genomförs väl inom alla rekommenderade gränser, och vi kräver att alla dykare är certifierade för de djup dyken är planerade för på utfärden. I dykcentret, liksom på samtliga av våra båtar, har vi kompletta olycksfallsutrustningar som inkluderar omfattande första-hjälpenlådor och syrgas. Våra syrgassystem kan hålla en person på 100% syrgas i minst fem timmar, om en olycka osannolikt nog skulle inträffa.

Sea Dragon Dykcenter är stolta att få sponsra DAN Asia-Pacific (DAN AP).

Divers Alert Network (DAN) är ett globalt nätverk av icke-vinstdrivna, medlemsbaserade dyksäkerhetsorganisationer som arbetar med säkerheten för alla dykare genom utbildning, forskning och träning. För mer information om DAN, hur du kan bli medlem i DAN och för allmänna dyksäkerhetsråd och tips, klicka här.

Tripadvisor Hall of Fame 2015Vi erbjuder... ett val mellan sex olika liveaboard turer eller ett flertal olika dyk- och snorkelturer till de berömda Similan och Surin öarna i Andamansjön, utanför Thailands västkust. Har du kanske aldrig dykt förut men skulle gärna pröva på? På vårt femstjärniga IDC-center i Khao Lak, erbjuder vi samtliga PADI-kurser, från första nybörjarkursen upp till professionella instruktörskurser. Härifrån gör vi också fyra olika dagsutfärder – en till vårt husrev, en till vårt lokala lastfartyg och två till våra lokala tennmuddringsvrak där du bl.a. kan se både leopardhajar och mängder av andra olika fiskarter.

Och en annan liten detalj... För att bespara dig besväret att släpa din tunga utrustning hela vägen hit, inkluderar samtliga våra liveaboard- och kurspriser lån av full dykutrustning.

Rekommenderade... av alla större rese- och dykguider – kolla själv upp vad de skriver om oss i t.ex. Lonely Planet, Rough Guide, Reise-Know-How, Stephan Loose, The Dive Sites of Thailand m.fl...

’Plus att åren 2011-2017 har vi stolt fått ta emot ett Certificate of Excellence från Trip Advisor som bevis för de fantasktiska recensioner våra tidigare kunder har skrivit om oss. Vi har dessutom, som ett resultat av fem raka Excellence priser, fått en plats i den prestigefyllda Trip Advisor Hall of Fame för vår långa period av bra recensioner. Tack!

Omskrivna... I National Geographic Adventure Magazine som den operatör som erbjuder de mest prisvärda liveaboardpaketen till Similan Islands, och med mängder av nöjda kunder som troget återkommer år efter år, skulle vi härmed även vilja bjuda in dig...

Kom och dyk med oss – ”Sea Dragon style”


   

Postadress: 5/51 Mu 7, Khao Lak,
A. Takua Pa, Phang Nga 82220, Thailand
Telefon:  +66 (0)76 485 420, Fax: +66 (0)76 485 418
Kontakt

 

PADI 5 STAR IDC Center

S-18005

SSS RECO CHAMBER

Bronze Member

DAN SUPPORTER

DS-0213

THAILAND DIVING
ASSOCIATION member

TAT LICENSE
34/00180
Shark Guardian
SHARK GUARDIAN
DIVE CENTER
facebook
   

Dyklänkar - Senast uppdaterad 27 September 2014 - Web design by Andaman