Dykkurser PADI i Khao Lak

Sea Dragon Dive Center Dive CoursesFöreställ dig viktlöshet, att andas under vatten...

                   Befinn dig omgiven av färggranna fiskar...

                                           Svävande över ett vackert korallrev...

Anmäl dig till en dykkurs med oss på Sea Dragon Dive Center, så kommer våra proffesionella instruktörer snabbt att visa dig att dykning inte bara är en säker och enkel sport som passar alla, utan viktigast av allt – det är jättekul!

space

PADI (Professional Association of Diving Instructors)

PADI är världens största och mest igenkända dykarorganisation. Vårt PADI 5 stjärniga IDC Centers status bekräftar att vi utmärker oss i att erbjuda hela skalan av dykutbildningsprogram och aktivt bidrar till ett marint miljömedvetande. Som tillägg har vårat fem stjärniga IDC Center åtminstone en Course Director i staben och vi kommer engagerat erbjuda instruktörsutvecklingsprogram och fortsatta utbildningsmöjligheter till professionella dykare.

I SAMTLIGA KURSPRISer INGÅR FÖLJANDE

 • Gratis transport till/från ditt hotel/resort
 • Lån av komplett utrustning inklusive dykdator för Adventure Diver, Advanced Open Water och Divemaster kurserna
 • Certificationsavgifter (gäller ej divemasterkursen eller IDC/IE/MSDT/IDCS kurserna
 • Dyklicensen
 • Kurslitteratur (gäller ej divemasterkursen eller IDC/IE/MSDT/IDCS kurserna) samt träningsmaterial
 • Båtkostnader
return customers discount

Rabatt fÖr stamkunder

Planerar ni att boka en liveaboard med oss efter kursens slut?
Vi belönar våra stamkunder med special priser!

Ju mer du dyker med oss destå billigare blir det.Våra rabatter för våra stamkunder Räknas från säsong till säsong och upphör aldrig.

Andra turen eller kursen* 10% rabatt
Tredje turen eller kursen* 15% rabatt
Fjärde eller femte turen eller kursen* 20% rabatt
Sjätte turen eller kursen** 50% rabatt
Sjunde till elfteturenellerkursen* 20% rabatt
Tolfte turen eller kursen*** gör du GRATIS

* Inkluderar inte ScubaRefresher, Adventurediver uppgradering, HLR, specialitetskurser alla dagsturer och dagturspaketen
** Inkluderar inte Scuba refresher ,Adventurediver uppgradering, EFR, Specialitetskurser, alla dagsturer och dagsturspaket. Kan inte användas för Divemaster eller IDC kurser
*** Inkluderar inte Scuba refresher ,Adventurediver uppgradering, EFR, Specialitetskurser, alla dagsturer och dagsturspaket. Kan inte användas för Divemaster eller IDC kurser inte heller 7 dagars liveaboardpaketet

HÄlsokrav fÖr dykning

Under registreringen för din kurs kommer vi be dig fylla i och underteckna en hälsodeklaration för att säkerställa att du är frisk att dyka. Om du svarar JA på någon av frågorna i hälsodeklarationen måste du besöka en läkare och få ett intyg att du är frisk att dyka. I de flesta fall accepterar vi inte ett intyg från våra lokala läkare här i Khao Lak. Ta en titt på följande länk på vår hemsida och kolla om du behöver ett intyg innan du kommer till Khao Lak, här kan du även skriva ut en kopia för din läkare att signera. Intyget ska vara daterat inom 6 månader före din planerade kurs.

GÖR ETT PROVDYK PÅ ETT TROPISKT KORALLREV

Discover Scuba DivingDiscover Scuba Diving

ENDAGS NÖJESKURS:  1 dag - 2 dyk

I KHAO LAK: B3,250

MED EN DAGSTUR TILL SIMILAN ÖARNA (2 dyk): B6,000 
+ Nationalparksavgifter B700

Den här kursen riktar sig till dig som kanske inte riktigt har tid att fullfölja en hel kurs, men som ändå skulle vilja pröva på lite spännande dykning. Du börjar med att gå igenom en del grundläggande teori för att sedan hoppa i vattnet och på grunt vatten göra några övningar, relaterade till din personliga säkerhet. På så sätt får du praktiskt lära dig de allra mest grundläggande reglerna för fritidsdykning. Slutligen får du göra ett s.k. ”fun dive” (ett nöjesdyk) på ett korallrev inte långt från dykcentret i Khao Lak. Om du gillar känslan och det du ser, så kan du också välja att göra ytterligare ett nöjesdyk (ingår i priset). Minimiålder 10 år.

Boka denna kurs!

divider

BubblemakerBubblemaker

INTRODUKTIONSKURS FRÅN 8 ÅR OCH UPPÅT

I VÅR POOL PÅ KHAOLAK: B1,000

Den här kursen som ger ditt barn chansen att prova på att andas under vatten i en mycket säker och grund miljö. Grundläggande dykteori kommer att förklaras vid vår pool med hjälp utav diagram – föräldranärvaro krävs – därefter kommer ditt barn göra ett grunt “dyk” runt poolen med full dykutrustning, under noggrann övervakning av en erfaren instructor. Maxdjup – 2 meter! Ett “Bubblemaker” deltagarkort kommer att utfärdas till ditt barn som ett mine av denna speciella upplevelse.

Boka denna kurs!

VARFÖR INTE TA DYKCerT?

Open Water DiverOpen Water Diver / Junior Open Water Diver

GRUNDKURS MED CERTIFIERING 4 dagar - 4 dyk

I KHAO LAK: B10,500

MED 1 SIMILAN DAGSTUR (2 dyk) : B15,000 + Nationalparksavgifter B700

PADI Open Water dykkursen kommer lära dig allt du behöver veta för att bli en säker och kvalificerad dykare. Enkla teorilektioner på förmiddagen följt av praktiska lektioner i poolen på eftermiddagen där du bland annat kan får lära dig använda utrustningen under direkt uppsikt av en erfaren dykinstruktör. Efter det kommer du öva dina kunskaper under fyra dyk i havet, där kan du välja att lägga till en Similan dagstur, isåfall sker de två sista dyken på Similan öarna.

Alla dyk kommer loggas i din Sea Dragon loggbok som vi ger dig och förhoppningsvis har du på dig din gratis (!) t-shirt – och när du har avklarat alla stegen i kursen kommer du få ditt dykcert som betyder att du kan dyka var du vill i världen. Open Water manualen och dyktabellen från PADI får du behålla efter kursen. Certifikatsavgifter ingår i priset. Lägst tillåtna ålder är 10 år.

Boka denna kurs!

divider

Scuba DiverScuba Diver / Junior Scuba Diver

2 dagar - 2 dyk

I KHAO LAK: B7,700

MED 1 SIMILAN DAGSTUR (2 dyk): B12,200
+ Nationalparksavgifter B700

PADI´s Scuba Diver-kurs är för de som inte vill göra hela Open Water-kursen men som fortfarande vill få ett dykcertifikat. Den här kursen är halva Open Water-kursen med 3 teorilektioner, 3 poolsessioner på grunt vatten och 2 dyk. Efter avslutad kurs kommer du vara certifierad att dyka till maximalt 12 meters djup.

PADI´s Open Water Manual, RDP (Fritidsdyknings planerings tabellen), loggbok och  certifieringsavgifter ingår i kurspriset, under överseende av en professionell PADI dykare. Minimiålder 10 år.

Boka denna kurs!

divider

ALTERNATIV FÖR OPEN WATER-KURSEN

Läs igenom följande alternativ för att försäkra dig om att du väljer en kurs du är behörig för

Scuba Diver upgrade to Open WaterScuba Diver uppgradering till Open Water

2 dagar - 2 dyk

I KHAO LAK: B7,200

MED 1 SIMILAN DAGSTUR (2 dyk): B11,700 
+ Nationalparksavgifter B700

Den här kursen är för de som redan har ett PADI Scuba Diver certifikat och vill uppgraderas till att bli en Open Water dykare.

Kursen fortsätter där din föregående kurs slutade – det är den andra hälften av Open Water-kursen med 2 teorilektioner, 2 poolsessioner på grunt vatten  och 2 dyk. När du avslutat kursen får du ett PADI Open Water-dykcertifikat som öppnar dörrarna för dig att dyka var som helst i världen.  

Observera: En loggbok och certiferingsavgifter ingår i priset. PADI´s Open Water Manual och RDP (Fritidsdyknings planerings tabellen) ingår INTE i  Scuba Diver uppgraderingspriset eftersom du redan har dessa från när du gick din Scuba Diver-kurs. Du måste visa upp ditt Scuba Diver-certifikat.

 

 

Boka denna kurs!

divider

Open Water referralOpen Water Referral

2.5 dagar - 4 dyk

I KHAO LAK: B7,000

MED 1 SIMILAN DAGSTUR (2 dyk): B14,300
+ Nationalparksavgifter B700

PADI Open Water Referral är ENDAST för studenter som redan har klarat av all teori och poolsessioner med ett annat dykcenter/instruktör och som har de korrekta, signerade, dokumenten som bevisar detta. Du kommer att delta i en halvdags utvärdering för att därefter genomföra de fyra kursdyken på vårt lokala rev eller på Similan öarna.

Observera: En loggbok och certiferingsavgifter ingår i priset. PADI´s Open Water Manual och RDP (Fritidsdyknings planerings tabellen) ingår INTE i  Referral-priset eftersom du redan har dessa från ditt förra dykcenter. Du måste ta dina referral-dokument med dig.

Boka denna kurs!

divider

Advanced Diver plus NitroxOpen Water E-learner/ Junior Open Water E-learner

4 dagar - 4 dyk

I KHAO LAK: B9,500

MED 1 SIMILAN DAGSTUR (2 dyk): B14,000
+ Nationalparksavgifter B700

E-Learner-kursen är ENDAST för de som har gjort all teori online. Du kan anmäla dig till teorin genom att klicka på länken nedanför.

Du kommer att delta i den fulla Open Water-kursen men behöver inte vara med på teorilektionerna eller göra proven,men du måste göra ett snabbtest innan du deltar i poolsessionerna.

Obs: PADI Open Water manualen ingår INTE i e-learner priset eftersom du redan har tillgång till den online. Du kan registrera dig genom att klicka på bilden nedanför. En loggbok och certifieringsavgift INGÅR i kurspriset.

PADI eLearning

LITE ROSTIG? BEHÖVer du FRÄSCHA UPP dina KUNSKAPer?

Scuba RefresherScuba Refresher

B1,800
1 dag - 2 dyk
I KHAO LAK

Om du inte har dykt på ett tag, eller känner att du vill förnya dina kunskaper så är det här kursen för dig.

Efter att ha arbetat dig igenom en teoribok med frågor, som din divemaster kommer att gå igenom med dig, får du möjlighet att öva vanliga dykkunskaper på grunt vatten, för att sedan göra två dyk på vårt husrev med ett maxdjup på 9 meter, så att du kan känna dig avslappnad och bekväm under ytan igen.

 

 

 

 

Boka denna kurs!

FÖrbÄttra dina dykkunskaper

Advanced Open Water Diver kurseAdvanced Open Water Diver / Junior Advanced Open Water Diver

AVANCERAD CERTIFIERINGSKURS 2 dagar - 5 dyk

I KHAO LAK: B9,900

MED 1 SIMILAN DAGSTUR (2 dyk): B14,400 + Nationalparksavgifter B700

Varför inte fortsätta din dykutbildning medan du njuter av din dyktrip? Detta är en ideal möjlighet att bli en PADI Advanced Open Water Diver. Lär dig om navigering, djupdyk, sök & bärgning, peak performance buoyancy, samt antingen vrakdyk eller fiskidentifiering.

Det finns två olika alternativ för denna kurs. Antingen görs hela kursen i Khao Lak, i så fall gör du tre dyk på vårt lokala husrev och två dyk på ett av våra två lokala vrak. Eller, om du föredrar det, så kan du kombinera kursen i Khao Lak med en dagstur till Similan öarna, i vilket fall du gör tre dyk på vårt lokala husrev och två dyk vid Similan öarna.

PADI Advanced Open Water manualen får du behålla efter kursen och det ingår gratis lån av dykdator under alla kursdyk. Minimiålder 12 år.

 

Boka denna kurs!

special offer

Vill du kombinera Advanced Open Water kursen med en Liveaboardtur?

Din Advanced Open Water kurs startar samma dag som avgången med M/V Andaman eller dagen före om du skall åka med M/V Nanguan med tre dyk på vårat lokala rev. De två återstående dyken görs på din liveaboard. Priserna inkluderar tre dyk på Khao Nayak revet och Liveaboardtur på antingen M/V Nanguan eller M/V Andaman, inkluderat är också Advanced Open Water boken och certifikatet.

** SPECIALPRIS PÅ ADVANCED DYKKURS OMBORD M/V NANGNUAN – B18,255 **
M/V Andaman 6-bäddshytt Dubbelhytt Dubbelhytt med badrum
3 dagar/3 nätter B22,720 B24,145 B24,585
4 dagar/ 4 nätter B26,520 B28,420 B28,370
7 dagar / 7 nätter B36,324 B39,649 B40,312

ALTERNATIV FÖR ADVANCED KURSEN


Experienced DiverAdvanced Diver kurs PLUS Nitrox certifikat

2 dagar - 5 dyk

I KHAO LAK: B14,800

MED 1 SIMILAND DAGSTUR (2 dyk): B19,300 + Nationalparksavgifter B700

Ett bra alternativ är att kombinera din Advanced-kurs med en Nitrox Speciality-kurs. Om du väljer detta alternativ kan det bli en extra halvdags teori, beroende på vilket alternativ du väljer, antingen vid Thai Muang-vraket eller vid Similan öarna kommer att göras med Nitrox. Efter dagen så kommer du att bli certifierad som en PADI Enriched Air (Nitrox) dykare, ett certifikat som gäller över hela världen. Minimiålder 12 år.

Boka denna kurs!

divider

Adventure DiverAdventure Diver

1 dag - 3 dyk

I KHAO LAK: B6,900

Adventure Diver kursen är en del av Advanced Diver kursen.

Den tar bara en dag under vilken du gör tre kursdyk på vårt lokala husrev – varje dyk är ett separat äventyrsdyk. När du genomfört dessa dyk så blir du certifierad som en PADI Adventure Diver.

Observera: PADI Advanced Open Water manualen, en loggbok och certifieringsavgift ingår i kurspriset och och det ingår gratis lån av dykdator under alla kursdyk. Minimiålder 10 år.


Boka denna kurs!

divider

Adventure DiverAdventure Diver uppgradering till Advanced Open Water Diver

1 dag – 2 dyk

I KHAO LAK- REVDYK: B5,700

I KHAO LAK- VRAKDYK: B6,500

MED 1 SIMILAN DAGSTUR (2 dyk): B10,200 
+ Nationalparksavgifter B700

Den är kursen är för de som har ett PADI Adventure Diver certifikat och som vill uppgradera för att bli en  Advanced Open Water Diver. Kursen tar vid där din förra kurs slutade – det är den andra halvan av den kompletta Advanced Open Water-kursen med 2 teorilektioner och 2 dyk. I slutet av kursen blir du certifierad som en PADI Advanced Open Water Diver. Observera att Navigationsdyk och Djupdyk är krav för att bli certifierad som en Advanced-dykare, så om de dyken inte ingick i din Adventure Diver-kurs måste du genomföra dem under uppgraderingen.

Obs: PADI Advanced Open Water manualen ingår INTE i priset för Adventure Diver uppgraderingen eftersom du redan har denna från din Adventure Diver kurs. En loggbok och certifieringsavgift INGÅR i kurspriset och och det ingår gratis lån av dykdator under alla kursdyk. Minimiålder 12 år.

Boka denna kurs!

special offer

GÖr din Adventure Diver Kurs pÅ en Liveaboardtur

Din Advuture Diver kurs startar samma dag som avgången är för M/V Andaman eller dagen före avgång med M/V Nanguan med två dyk på ett av våra lokala vrak. Ditt sista dyk i kursen Djup dyket gör du på din liveaboard. Priset inkluderar en dagstur med två dyk på något av våra lokala vrak, Liveaboardturen på antingen M/V Nanguan eller M/V Andaman med fritt val av hytt. Vidare ingår Boken för Advanced Open Water och certifieringen. Boken behåller du och den kan du använda igen om du vill gå vidare och bli en Advanced Open Water dykare.

** SPECIALPRIS PÅ ADVENTURE DYKKURS OMBORD M/V NANGNUAN – B16,855 **
M/V Andaman 6-bäddshytt Dubbelhytt Dubbelhytt med badrum
3 dagar/3 nätter B21,320 B22,745 B23,458
4 dagar/ 4 nätter B25,120 B27,020 B27,970
7 dagar / 7 nätter B34,924 B38,249 B39,912

ALTERNATIV FÖR E-LEARNING ADVANCED-KURSEN

E-Learner-kursen är ENDAST för de som har gjort all teori online. Du kan anmäla dig till teorin genom att klicka på länken nedanför.

Du kommer att delta i den fullständiga Advanced Open Water kursen, Adventure Diver kursen eller Adventure Diver uppgraderingskursen men du behöver inte närvara under teorilektionerna.

Om du har fullgjort e-learner teorin för PADI Advanced Open Water kursen, dra av B500 från ovanstående priser.

Obs: PADI Advanced Open Water manualen ingår INTE i e-learner priset eftersom du redan har tillgång till den online. Du kan registrera dig genom att klicka på bilden nedanför. En loggbok och certifieringsavgift INGÅR i kurspriset och och det ingår gratis lån av dykdator under alla kursdyk.

PADI eLearning

FORTSÄTT DIN DYKUTBILDNING

Emergency First ResponseEmergency First Response

EFR – Första Hjälpen och hjärt- och lungräddning (1 dag, ingen dykning)
EFR - Care for Children (1 dag, ingen dykning)

I KHAO LAK: B4,500 för respektive kurs

Vem vet när du kommer att befinna dig I en nödsituation? Med dessa baskunskaper kommer du att vara väl förberedd att ta hand om en plötslig kris. Kursen inkluderar en genomgång av hjärt- och lungräddning and första hjälpen instruktioner med många praktiska övningar. Då det inte ingår någon dykning i denna kurs kan även icke-dykare delta.

Obs:  EFR – Första Hjälpen och hjärt- och lungräddning kursen (eller motsvarande) måste vara gjord innan du kan bli certifierad som PADI Rescue Diver, nästa steget i din dykutbildning. EFR – Care for Children kursen är INTE nödvändig inför PADI Rescue Diver kursen men kan ändå vara av intresse för många av våra kunder. EFR manual och certifieringsavgifter ingår i kurspriserna.

Boka denna kurs!

Rescue DiverRescue Diver / Junior Rescue Diver

3 Dagar

B9,900

Utöka din dykkompetens ytterligare och bli en säkrare och tryggare dykare genom att lära dig ta hand om både dig själv och andra, under såväl som över ytan. Med fokus på problemidentifiering problemavvärjning samt olycksfallshantering, kommer den här kursen lära dig både självhjälp och problemlösning. Du lär dig detta genom praktiska övningar och simulerade dykolycksscenarion.

Detta är en kurs som är både intressant och lärorik och den kommer garanterat göra dig till en mycket mer självsäker dykare – och den kommer dessutom göra att din dykpartner känner sig tryggare att dyka i sällskap med dig.

Du får självklart behålla PADIs Rescue Diver Manual och Accident Management Work Slate när du är klar med kursen. Minimiålder 12 år.

Boka denna kurs!

divider

ALTERNATIV FÖR RESCUE KURSEN E-LEARNER

E-Learner-kursen är ENDAST för de som har gjort all teori online. Du kan anmäla dig till teorin genom att klicka på länken nedanför.

Du kommer att delta i den fullständiga Rescue Diver kursen men du behöver inte närvara under teorilektionerna. Om du har fullgjort e-learner teorin för PADI Rescue Diver kursen, dra av B1,000 från ovanstående priser.

Obs: PADI Rescue Diver manualen ingår INTE i e-learner priset eftersom du redan har tillgång till den online. Du kan registrera dig genom att klicka på bilden nedanför. En loggbok och certifieringsavgift INGÅR i kurspriset.

PADI eLearning

GO PRO! BLI EN PROFFESIONELL DYKARE!

DivemasterDivemaster

DIVEMASTERKURS – 4 veckor, 30+ dyk
INKLUDERAR TVÅ SIMILAN DAGTURER + EN MASSA LOKAL DYKNING
B27.800

DIVEMASTERKURS MED LIVEABOARDTRÄNING – 4 veckor, 40+ dyk
IKLUDERAR EN LIVEABOARDTUR + TVÅ SIMILAN DAGTURER + EN MASSA LOKAL DYKNING
B32.800

DIVEMASTER PRAKTIKKURS MED LIVEABOARDTRÄNING – 6-8 veckor, 60+ dyk
INKLUDERAR TVÅ LIVEABOARDTURER + TVÅ SIMILAN DAGTURER + ÄNNU MER LOKAL DYKNING
B37.800

Alla kurser startar den 1a och 15e varje månad från 1a november. Den sista kursen startar den 1a april.

**Få 10% rabatt på alla utrustningsköp hos oss
**Få 15% rabatt på alla specialitetskurser

Vänligen notera: Du måste ha 40 loggade dyk för att kunna börja den här kursen. Det tillkommer en behandlingsavgift på A$187 direkt till PADI för din divemaster ansökan. Detta är en standardavgift och det är samma pris i hela ostasiatiska regionen. Du kommer behöva uppge dina kreditkortsuppgifter på ditt ansökningsformulär. Dessutom behöver du köpa PADI Divemaster Crew Pak (our shop price - between B10,215 to B11,155, depending on language) innan kursen startar.

DivemasterPADI Divemasterkursen är det första steget på PADIs profesionella stege. Du kommer att träna på och fullända dina kunskaper inom dykteori, kunskaper och färdigheter upp till instruktörsnivå.

Vi tror att baskursen (med eller utan liveaboardturen) kommer att vara bäst för dig som har en begränsad mängd tid men vill nå en Divemaster-status, eller annars dig som dyker för njutningens skull men vill ha en kompetens inom dina dykfärdigheter och kunskaper på en intruktörsnivå. Om du planerar att arbeta som Divemaster i framtiden, rekommenderar vi att du väljer praktikkursen, där du har tid och instruktion för att kunna nå maximal kunskaper och färdigheter, inklusive förstahandserfarenhet samt konstruktiv feedback på två liveaboardturer.

PADI Divemasterkursen - 4 veckor

Den här kursen täcker all den teori och de praktiska övningar som krävs för att certifiera dig som PADI Divemaster. Du kommer att få teorilektioner inom alla aspekter av dykning, fräscha upp dina räddningsfärdigheter, lära dig hur du utformar en nödfallsplan, delta i workshops och finputsa dina dina dykfärdigheter, inclusive att organisera ett “search and recovery” project och ett djupdyk. Genom kursen finns det schemalagda tider för självständigt studerande och egen övning i vår egna pool.

En Divemasters huvudsakliga roll är att övervaka grupper av certifierade dykare före, under och efter ett dyk med ett focus på säkerhet och riskhantering under hela tiden. Du kommer att få träning i hur man ritar undervattenskartor och hur man gör en dykgenomgång. Du kommer att följa med din instruktör när den leder grupper av certifierade dykare på en av våra lokala dykplatser. Mot slutet av din kurs så kommer du att få leda dina egna grupper av dykare, medan din instructor håller ett nära öga på processen.
En annan stor roll för en Divemaster är att assistera instruktörer när de håller kurser, så du kommer också delta i en Open Water kurs och lära dig hur du presenterar dina färdigheter för elever på ett klart och tydligt sätt. Du kommer även assistera en instruktör under en utav våra Advanced Open Water eller Rescue Diver kurser och kommer att ta del utav workshopen för Reactivate kursen, en uppfrächningskurs för certifierade dykare, vilket du kommer att kunna hålla på egen hand när du är en färdigcertifierad Divemaster.

PADI Divemasterkursen med en liveaboardstur

Den här kursen inkluderar allt ovan nämnt, men erbjuder även praktisk träning på en liveaboardstur mot slutet av kursen, där du kommer att ha möjliget att leda en grupp dykare på en av våra 3 eller 4 dagars liveaboardsturer under övervakning av din instruktör som även kommer att dyka med i din grupp. Träna på hur du prioriterar säkerhet i alla lägen samtidigt som du försäkrar att dyket är välorganiserat samt roligt för alla dykare. Det här är det bästa sättet att få verklig, förstahandserfarenhet genom att leda dyk på en mängd olika dykplatser runt om Similan- och de andra öarna i den Andamanska sjön.

Sea Dragons PADI Divemaster praktikkurs med två liveaboardsturer

Det här är den mest genomgående träningen vi erbjuder. Praktikkursen inkluderar allt ovan men, eftersom att vi har mycket mer tid, kan vi erbjuda mer träning, mer dykning och, kanske viktigaste av allt, mer övervakad dykguidning för dig. Du kommer också har möjligheten att assistera en andra Open Water kurs med en annan instruktör så att du kan jämföra olika sätt att lära ut på. Eftersom att detta är en praktikkurs så kommer du att få en introduktion till vårt aktiva främre kontor och sedan vara med i alla de varierade aktiviteterna av ett PADI 5-Star Dive Center, och få en inblick och förstahandserfarenhet i hur dykcenter fungerar. Vilket ger dig den praktiska kunskapen som kan hjälpa dig att hitta framtida anställningsmöjligheter – om det är det du är ute efter.

Eftersom att leda dykare är en så stor del av en Divemasters roll – det kan tillochmed vara din enda roll i ett av dina framtida arbeten om du väljer att arbeta inom industrin – erbjuder vi två möjligehter att leda en grupp dykare på en 3 eller 4 dagars liveaboardtur. Den första liveaboardturen kommer att bli schemalagd ungefär tre fjärdedelar av vägen genom kursen och, efter konstruktiv feedback från din instructor, kommer du att fortsätta kursen och fortfarande ha en massa tid för att öva och finslipa på allt du har lärt dig. Mot slutet av kursen kommer du att åka på en andra liveaboardtur, där du leder andra dykare på andra dykplatser, under instruktörs övervakning för sista gången!

Väl certifierad, kan du självständigt hålla i PADI Discover Local Diving och Reactivate (Scuba Refresh) programmen för certifierade dykare. Du kommer även, under instruktörs övervakning, assistera denne i olika delar av PADIs Diver Education Programme.

Grattis! Du är nu kvalifierad att resa runt världen och hitta jobb som reseguide under vatten, eller, med andra ord, en Divemaster!

Boka denna kurs!

divider

ALTERNATIV FÖR DIVEMASTER KURSEN E-LEARNER

E-Learner-kursen är ENDAST för de som har gjort all teori online. Du kan anmäla dig till teorin genom att klicka på länken nedanför.

Du kommer att delta i den fullständiga Divemaster kursen men du behöver inte närvara under teorilektionerna.

Om du har fullgjort e-learner teorin för PADI Divemaster kursen, dra av B3,000 från ovanstående priser.

Obs: PADI Divemaster Crew Pak eller Divemaster certifieringsavgifterna ingår INTE i e-learner priset eftersom du redan har tillgång till den online. Du kan registrera dig genom att klicka på bilden nedanför.

PADI eLearning

Instructor Development Course

För Assistant Instructor & IDC's vänligen se separat IDC-SIDA

SPECIALTY-KURSer - FOKUSerA PÅ dina FAVORITDYK

Med PADIs Specialty Diver-program kan du förbättra existerande kunskaper, lära dig använda olika typer av dykutrustning, fördjupa dina teorikunskaper, skaffa större förståelse för undervattensvärlden, utforska vrak och besöka orörda dykplatser. Valet är ditt!

Vi erbjuder en rad specialty-kurser – dessa kan du göra vid vårt dykcenter i Khao Lak och på en dagstur till Similan öarna, och ombord våra live aboard båtar M/V Andaman och M/V Nangnuan. Tar du fem specialty-certifikat så är du en bra bit på väg mot en PADI Master Scuba Diver.

Observera att på alla kurser som genomförs på en Similan dagstur tillkommer det en nationalparksavgift på B700 per dykare och dag, som måste betalas kontant hos dykcentret innan avfärd.

Coral Reef Conservation Speciality

B3,500 – Halvdag – Endast teori
B3,500 – tilläggspris för M/V Nangnuan eller M/V Andaman Liveaboardtur
B8,600 – 1 dag – 2 dyk – Similan dagstur


PADIs AWARE - Coral Reef Conservation Specialty-kurs, utbildar dykare, snorklare och andra intresserade om vilken viktig roll korallreven spelar i den marina miljön. Du kommer också att få lära mer om hur det står till med våra rev i dagsläget, samt vad du kan göra för att bidra i det globala arbete som pågår för att bevara dem.

 Vem som helst kan gå den här kursen, eftersom den inte kräver dykcertifikat och inte heller någon minimiålder. Kursen ges i vårt dykcenter i Khao Lak, på en av våra liveaboards eller på en Similan dagstur och du kommer att använda boken 'Aware - Our World, Our Water' och se DVDn 'Protect the Living Reef'.

Kursinnehåll

 • Introduktion till Project AWARE
 • Korallrevens roll i marina ekosystem och kustområden
 • Korallrevens biologi, sammanhang och konkurrens 
 • Tillståndet av världens korallrev
 • Hur du kan hjälpa till, inkl. tips för mer ansvarsfull dykning och snorkling

Enriched Air Nitrox Speciality

B4,900 – Halvdag – Endast teori
B4,900 – tilläggspris för M/V Nangnuan eller M/V Andaman Liveaboardtur
B7,300 – 1,5 dag – 2 dyk  – Bang Sak vraket eller Thai Muang vraket
B7,300 – 1,5 dag –2 dyk  – Sea Chart vraket* och Thai Muang vraket
B10,000 – 1 dag – 2 dyk – Similan dagstur

Förläng dina bottentider som fritidsdykare! Lär dig hur du genom att använda luft med upp till 40% syre, på ett säkert sätt kan tillbringa mer tid på din favoritdykplats, utan att bli lika trött och dessutom minska dina ytintervaller utan att öka riskerna för dykarsjuka.

Du måste vara certifierad PADI Open Water-dykare eller Junior Open Water-dykare (eller motsvarande) och du måste vara 12 år eller äldre. Teoridelen av denna kurs gör du antingen på vårt dykcenter i Khao Lak eller på en av våra liveaboards, och om du väljer detta, 2 Nitrox dyk på Thai Muang vraket dagen efter, eller, om du väljer att göra kursen på en Similan dagstur, så gör du hela kursen ombord och de två dyken görs vid Similan öarna. PADI Enriched Air Crew-Pak ingår i kurspriset.

*För att dyka Sea Chart måste du antingen vara en Advanced Open Water Diver eller motsvarande med minst 50+ loggade dyk eller en erfaren Advetur Diver eller motsvarande med 50+ loggade dyk och inneha Adventure Deep Dive eller Open Water Diver eller motsvarande med 50+ loggade dyk och Adventure Deep dive. 

Kursinnehåll

 • PADIs DVD 'Enriched Air'
 • Dykplanering, Nitrox-tabeller, utrustning och säkerhet när du dyker med syreberikad luft
 • Skriftligt prov, lär dig använda Nitrox-analyser, samt planera 2 st simulerade dyk
 • Tillval: 2 Nitrox dyk på antingen Thai Muang vraket, Bang Sak vraket, Sea Chart vraket eller på en Similan Dagtur

Project Aware Fish Identification SpecialityProject AWARE – Fish Identification Speciality

B3,700 – tilläggspris för M/V Nangnuan eller M/V Andaman Liveaboardtur
B5,100 – 1 dag – 2 dyk – Revdyk
B5,900 – 1 dag – 2 dyk – Vrakdyk
B8,600 – 1 dag – 2 dyk – Similan dagstur

*Om du har ett loggat  Adventure dyk för Fish ID kommer ditt andra dyk att bli ett nöjesdyk

Vill du lära mer om de marina varelser som du kan träffa på under dina dyk? Den här kursen kommer ge dig en möjlighet att bekanta dig med de vanligaste fiskfamiljerna och arterna som du träffar på i tempererade och tropiska vatten. Du kommer också få lära dig grundläggande identifierings- och vetenskapliga kartläggningstekniker, samt få veta mer om hur viktigt ditt personliga engagemang är när det gäller att bevara vår undervattensvärld.

Du måste vara certifierad PADI Open Water Diver eller Junior Open Water Diver, eller ha motsvarande certifikat från en annan dykorganisation, samt vara 10 år eller äldre. Kursen tar en dag och inkluderar 2 övningsdyk. Om du redan har loggat ett PADI Adventure Dive dyk i denna specialitet så kan du tillgodoräkna dig detta i denna kurs och bara göra ett kursdyk. Kursen ges på dykcentrat i Khao Lak och övningsdyken kombineras med någon av våra lokala dagsturer (d.v.s. Khao Na Yak, Bang sak eller Thai Muang), på en av våra liveaboards eller på en Similan dagstur.

Kursinnehåll

 • Lär dig identifiera Andamansjöns invånare, inkl. Lokala fiskfamiljers karaktäristik, arter, kartläggningstekniker och fiskidentifiering
 • Lär dig planera och organisera dyk och dykprocedurer
 • Få mer information om Project AWARE och undervattensbevarande aktiviteter runt om i världen

Multilevel Diver SpecialityMultilevel Diver Speciality

B3,700 – tilläggspris för M/V Nangnuan eller M/V Andaman Liveaboardtur
B8,600 – 1 dag – 2 dyk – Similan dagstur

*Om du har ett loggat  Adventure dyk för Multilevel Diver kommer ditt andra dyk att bli ett nöjesdyk

Eftersom det finns så mycket intressant att se under ytan, kommer du att vilja få ut så mycket som möjligt av varje dyktillfälle. PADIs Multilevel Diver Specialty-kurs bygger vidare på Open Water-kursen och lär dig avancerade dykplaneringstekniker som är en nödvändighet då du vill stanna nere så länge som möjligt, utan att äventyra din säkerhet.

Du skall ha PADIs Open Water Diver, eller Junior Open Water Diver-certifikat (eller motsvarande från annan dykorganisation) och du måste ha fyllt 12 år. Kursen tar en dag och inkluderar två träningsdyk. Om du redan har loggat ett PADI Adventure Dive dyk i denna specialitet så kan du tillgodoräkna dig detta i denna kurs och bara göra ett kursdyk. Du kan ta den här kursen på en av våra liveaboards eller på en Similan dagstur.

Kursinnehåll

 • Lär dig att använda olika dykplaneringsverktyg såsom fritidsdykplaneraren, både RDP tabellen och e-RDPml versionen, samt även dykdatorer
 • Lär dig att planera Multilevel-dyk, organisera dina dyk, lämpliga procedurer, tekniker och potentiella problem

Peak Performance Buoyancy SpecialityPeak Performance Buoyancy Speciality

B5,300 – 1 dag – 2 dyk – Khao Lak

*Om du har ett loggat  Adventure dyk för Peak Performance Buoyancy kommer ditt andra dyk att bli ett nöjesdyk

Om du vill finjustera din avvägning och bli riktigt bra på att sväva fram över reven medan du förlänger dina bottentider genom att förbättra din luftförbrukning, så är Peak Performance Buoyancy-specialtyn den rätta kursen för dig.

Du måste vara certifierad PADI Open Water Diver eller Junior Open Water Diver (eller ha motsvarande certifikat från en annan dykorganisation) och du måste vara minst 10 år gammal. Kursen tar bara en dag och inkluderar 2 träningsdyk. Om du redan har loggat ett PADI Adventure dyk i denna specialitet så kan du tillgodoräkna dig detta i denna kurs och bara göra ett kursdyk. Kursen ges i vårt dykcenter i Khao Lak och kombineras med en dagstur till Khao Na Yak.

Kursinnehåll

 • Ett kort klassrumspass med genomgång av PPB-DVDn
 • Avvägningsövningar under 2 träningsdyk, inkl. grundläggande avvägning, fenteknik, avancerad avvägning och diverse lekar för att öva upp färdigheten
 • Rådgivning kring lämplig mängd och placering av vikter och tips för strömlinjeformning av övrig utrustninger

Project Aware SpecialistProject AWARE Specialist

B3,500 – Halvdag – Endast teori
B3,500 – tilläggspris för M/V Nangnuan eller M/V Andaman Liveaboardtur
B5,100 – 1 dag – 2 dyk – Revdyk
B5,900 – 1 dag – 2 dyk – Vrakdyk
B8,600 – 1 dag – 2 dyk – Similan dagstur

Om du vill lära mer om våra globala marina ekosystems belägenhet och hur du kan hjälpa till att skydda dem så är detta kursen för dig. Detta är en icke dykbaserad kurs som med fördel kan tas i samband med andra PADI Specialty-kurser. Vem som helst kan ta kursen eftersom det varken krävs dykcertifikat eller minimiålder. Kursen tar ungefär en halv dag och du kan ta den på dykcentret i Khao Lak, på en av våra liveaboards eller på en Similan dagstur.

Kursinnehåll

Information om nedbrytningen av marina ekosystem och de bevarande åtgärder som vidtas, inkl:

 • Project AWAREs filosofi
 • Hur viktiga och tätt sammankopplade de marina ekosystemen är
 • Existerande problem relaterande till fiskeindustri, kustremsor och förgiftning av våra hav
 • Kritiska tillstånd på ett antal av världens marina miljöer
 • Hur du kan bidra

Search & Recovery SpecialitySearch & Recovery Diver Speciality

B8,600 – 2 dagar – 4 dyk – Khao Lak

*Om du har ett loggat  Adventure dyk för Search and Recovery kommer ditt andra dyk att bli ett nöjesdyk

Uttråkad av att bara titta på fisk? Vill du utmana dig själv under vatten? På PADIs Search & Recovery Speciality-kurs lär du dig avancerade navigeringstekniker som är nödvändiga för att söka efter försvunna föremål, samt att hur du kan använda olika bärgningsredskap för att på ett säkert sätt lyfta föremål upp till ytan.

Du behöver vara certifierad PADI Adventure Diver/Advanced Open Water Diver (eller motsvarande) ELLER PADI Open Water Diver eller Junior Open Water Diver med PADI Underwater Navigation-certifikat (eller motsvarande). Du måste vara minst 12 år gammal. Kursen tar två dagar och inkluderar fyra kursdyk. Om du redan har loggat ett PADI Adventure Dive dyk i denna specialitet så kan du tillgodoräkna dig detta i denna kurs och bara göra tre kursdyk. Vi håller kursen på dykcentret i Khao Lak, i kombination med två dagsturer till Khao Na Yak

Kursinnehåll

 • Se PADIs Search & Recovery DVD som demonstrerar olika procedurer och tekniker som lämpar sig vid dålig sikt, olika sökmönster samt säkra bärgningstekniker och verktyg
 • Öva dessa tekniker under de fyra kursdyken

Underwater Navigation SpecialityUnderwater Navigation Speciality

B8,600 Baht – 1 dag – 3 dyk - Khao Lak

*Om du har ett loggat  Adventure dyk för Underwater Navigation kommer ditt andra dyk att bli ett nöjesdyk

Under ytan kan det vara bra att veta var man är och var man är på väg – speciellt när man letar efter det där exceptionellt vackra revet som alla talar om. Med PADIs Underwater Navigator-specialty kommer du att bli rena proffset på att hitta och navigera under vattnet

Du skall vara certifierad PADI Open Water Diver eller Junior Open Water Diver (eller motsvarande) och du måste vara minst 10 år gammal. Kursen tar en dag och det ingår 3 kursdyk. Om du redan har loggat ett PADI Adventure Dive dyk i denna specialitet så kan du tillgodoräkna dig detta i denna kurs och bara göra två kursdyk. Vi ger den här kursen på dykcentrat i Khao Lak, i kombination med en dagstur till Khao Na Yak.

Kursinnehåll

 • Kort klassrumssession där du får se PADIs “Underwater Navigator”-DVD
 • Genomg ång av procedurer för undervattensnavigering, planering, organisering och möjliga problem som kan uppstå
 • Introduktion till naturlig navigering, navigeringsmönster, avståndsuppskattning och kompassnavigering
 • Öva dina färdigheter under de tre kursdyken 

Wreck Diver SpecialityWreck Diver Speciality

B10,200 – 2 dagar – 4 dyk – Khao Lak

*Om du har ett loggat  Adventure dyk för Wreck Diver kommer ditt andra dyk att bli ett nöjesdyk

Utforska historien! Vare sig ett vrak har sjunkit på grund av en olycka, eller om det har sänkts med avsikt , är det ofta en av de mest hänförande undervattensupplevelserna man kan ha att besöka ett vrak. Genom PADIs Wreck Diver-specialty lär du dig de procedurer och tekniker, samt övar dina färdigheter, som krävs för att du skall bli en ansvarsfull och säker vrakdykare.

Du måste vara certifierad PADI Adventure Diver/Advanced Open Water Diver (eller motsvarande) och vara minst 15 år gammal. Kursen tar två dagar och inkluderar fyra kursdyk. Om du redan har loggat ett PADI Adventure Dive dyk i denna specialitet så kan du tillgodoräkna dig detta i denna kurs och bara göra tre kursdyk. Kursen ges på dykcentret i Khao Lak och kombineras med två dagsturer till Thai Muang vraket, Bangsak vraket och/eller Sea Chart vraket.

Kursinnehåll

Lär dig förberedelser och tekniker för vrakdykning, inkl:

 • Planering, organisering, tekniker, problem och faror
 • förbereda lampor, luftkällor, specialutrustning, penetreringslinor och vindor
 • Procedurer för att hantera dyk i dålig sikt, samt nödprocedurer

Deep Diver SpecialityDeep Diver Speciality

B5,400 – tilläggspris för M/V Nangnuan eller M/V Andaman liveaboardtur
B10,200 – 2 dagar – 4 dyk – Vrakdyk
B12,900 – 2 dagar – 4 dyk – 1 dag vrakdyk / 1 dag Similan dagstur
B15,600 – 2 dagar – 4 dyk – Similan dagstur

*Om du har ett loggat  Adventure dyk för Deep Diver kommer ditt andra dyk att bli ett nöjesdyk

Dyk ända ner till 40 meters djup, besök orörda rev och upplev den spektakulära känsla som djupdykning ger! PADIs Deep Diver Specialty erbjuder en säker introduktion till djupdykning, under ledning av en erfaren instruktör, inom gränserna för vad som rekommenderas för fritidsdykare.

Du skall ha ett PADI Adventure Diver/Advanced Open Water Diver (eller motsvarande) och du måste vara 15 år gammal, eller äldre. Kursen tar två dagar och innehåller fyra stycken kursdyk. Om du redan har loggat ett PADI Adventure Dive dyk i denna specialitet så kan du tillgodoräkna dig detta i denna kurs och bara göra tre kursdyk. Kursen sker antingen på en av våra liveaboards, eller på två Similan/ Koh Bon dagsturer eller två dagar på våra lokala vrak eller en combination av de båda.

Kursinnehåll

 • Se PADIs ”Deep Diver”-DVD
 • Lär dig avancerad dykplanering och bekanta dig med de risker som djupdykning innebär: Kvävenarkos och tryckfallssjuka
 • Utveckla dina dykkunskaper genom att lära olika dykprocedurer, tekniker och redskap som krävs för djupdyk
 • Lär dig djupets effekter på föremål och färger

Drift Diver SpecialityDrift Diver Speciality

B3,700 – tilläggspris för M/V Nangnuan eller M/V Andaman Liveaboardtur
B6,100 – 1 dag – 2 dyk – Vrakdyk
B8,800 – 1 dag – 2 dyk – Similan dagstur

*Om du har ett loggat  Adventure dyk för Drift Diver kommer ditt andra dyk att bli ett nöjesdyk

Bekanta dig med den häftigaste ”flygande mattan turen” som du kan tänka dig! Under den här kursen kommer du att se hur kul det kan vara att bara ”flyta med” samtidigt som du håller ihop med din parkamrat, håller kontakten med dykbåten och hela tiden har koll på var du befinner dig.

Du skall vara certifierad PADI Open Water Diver alt. Junior Open Water Diver (eller motsvarande) och du måste vara minst 12 år gammal. Kursen tar bara en dag och inkluderar två stycken kursdyk. Om du redan har loggat ett PADI Adventure Dive dyk i denna specialitet så kan du tillgodoräkna dig detta i denna kurs och bara göra ett kursdyk. Kursen sker antingen på en av våra liveaboards, Thai Muang vraket, eller en Similan dagstur.

Kursinnehåll

du kommer få lära nödvändiga förberedelser och rutiner involverade i driftdykning, inklusive:

 • Planering, procedurer, tekniker, problem och de risker som driftdykning medför
 • En introduktion av de redskap som krävs – flottar, linor och vindor
 • Avvägning, navigation och kommunikationstekniker
 • Att välja dykplats och bedömning av havsströmmar – orsak och verkan
 • Tekniker för att hålla samman med din parkamrat eller en grupp

Underwater Naturalist SpecialityProject AWARE – Underwater Naturalist Speciality

B3,700 – tilläggspris för M/V Nangnuan eller M/V Andaman Liveaboardtur
B5,300 – 1 dag – 2 dyk – Revdyk
B6,100 – 1 dag – 2 dyk – Vrakdyk
B8,800 – 1 dag – 2 dyk – Similan dagstur

*Om du har ett loggat  Adventure dyk för Underwater Naturalist kommer ditt andra dyk att bli ett nöjesdyk

Vill du lära dig mer om undervattenvarelserna och miljön som du ser när du dyker? Den här kursen ger dig en introduktion till ekosystemen, samt de undervattensvarelser  som finns i tempererade och tropiska vatten. Du får även lära dig om  Project Aware och vetenskapliga undersökningsmetoder samt vikten av ditt personliga engagemang i bevarandet av undervattensvärlden.

Du skall vara certifierad PADI Open Water Diver eller Junior Open Water Diver (eller motsvarande) och du måste vara 10 år eller äldre. Kursen tar en dag och innehåller två kursdyk. Om du redan har loggat ett PADI Adventure Dive dyk i denna specialitet så kan du tillgodoräkna dig detta i denna kurs och bara göra ett kursdyk. Kursen ges på dykcentret i Khao Lak och kombineras med någon av våra lokala dagsturer – Khao Na Ya revet, Thai Muang vraket eller Bang Sak vraket – eller på en av våra liveaboards eller en Similan dagstur.

Kursinnehåll

 • Lär dig att identifiera undervattensvarelser och deras ekosystem
 • Lär dig vetenskapliga undersökningsmetoder, dykplanering, organisation och processer
 • Lär dig mer om Project AWARE och beskydd av undervattensmiljöer i världen

   

Postadress: 5/51 Mu 7, Khao Lak,
A. Takua Pa, Phang Nga 82220, Thailand
Telefon:  +66 (0)76 485 420, Fax: +66 (0)76 485 418
Kontakt

 

PADI 5 STAR IDC Center

S-18005

SSS RECO CHAMBER

Bronze Member

DAN SUPPORTER

DS-0213

THAILAND DIVING
ASSOCIATION member

TAT LICENSE
34/00180
Shark Guardian
SHARK GUARDIAN
DIVE CENTER
facebook
   

Dyklänkar - Senast uppdaterad 27 September 2014 - Web design by Andaman