Dykrelaterade hemsidor

SHARK GUARDIAN

Shark GuardianKORT HISTORIK

Av Brendon Sing: För mig startade Shark Guardian när jag var runt 10 år gammal och för första gången såg en haj genom ett tjockt akvariumfönster. När jag var 17 år blev jag dykare och allt jag ville göra var att dyka med hajar. Jag följde min passion när jag studerade vidare efter högstadiet och deltog i många projekt i hajstudier runt Sydafrikas kuster. Kort därefter blev jag dykinstruktör och guidade många dykare på exalterande hajdyk och safaris. År 2001 styrde jag min uppmärksamhet bort ifrån forskning och mer mot utbildning i hajbestånd och bevaring.

Jag gav presentationer till allmänheten, dykskolor, hotell och andra organisationer redan 2008. Shark Guardian fick sitt namn 2009 när jag började få inbjudningar till att hålla presentationer för skolungdomar. 2013 bestämde sig min fru Liz och jag oss för att ägna oss åt Shark Guardian och dess projekt på fulltid. Idag är Shark Guardian en officiell ideell organisation tillägnad världsomfattande haj och marinmiljöns bevarande, registrerad i Storbritannien.

SHARK GUARDIANS INSATSER

Sedan 2009 har Shark Guardians utbildningsprojekt blivit presenterade i Sydafrika, Storbritannien, Thailand, Malaysia, Singapore, Indonesien, Brunei, Hong Kong och Östtimor. Vi har besökt över 30 skolor internationellt där vi har gett presentationer om hajutbildning och olika miljöprojekt till över 12,000 personer. 2011 gav Shark Guardian en presentation till en regeringspublik som deltog vid Bruneis nationella miljökonferens. Därefter besökte vi Brunei igen i 2013 och några få veckor efteråt införde Brunei ett totalförbud av hajprodukter.

VÅRA MÅL

1) ATT FÖRA FRAM INFORMATION TILL ALLMÄNHETEN OM HAJARTER I HELA VÄRLDEN, SAMT ÖKA KUNSKAPEN, FÄRDIGHETERNA OCH INSIKTERNA SOM KAN ANVÄNDAS TILL ATT SKYDDA DEN NATURLIGA MILJÖN.

2) ATT ÖKA ALLMÄNHETENS FÖRDELAR AV VÄRLDSOMFATTANDE HAJARTSBEVARANDE GENOM UTBILDNING, BESKYDD, FORSKNING OCH PROJEKTSFRÄMJANDE, MED EN STRÄVAN ATT UPPNÅ DESS HÅLLBARA FÖRVALTNING.

PADI (Professional Association of Diving Instructors)

PADI är världens största och mest erkända dykträningsorganisation. Vår PADI 5 stjärniga IDC center status bekräftar att vi är ledande i att erbjuda dykningsutbildningsprogram och främjar vattenmiljösmedvetande.

I tillägg har vårt 5 stjärniga IDC center åtminstone en PADI Course Director i personalen och vi är engagerade i att erbjuda instruktörsutvecklande program och vidareutbildningsmöjligheter till professionella dykare.

Sea Dragon Dive Center är stolta att stödja DAN Asia-Pacific (DAN AP).

Divers Alert Network (DAN) är ett globalt nätverk av icke-vinstdrivna, medlemsbaserade dyksäkerhetsorganisationer som arbetar med säkerheten för alla dykare genom utbildning, forskning och träning. För mer information om DAN, hur du kan bli medlem i DAN och för allmänna dyksäkerhetsråd och tips, klicka här.

SSS Recompression NetworkSSS Recompression Network

SSS Recompression Network är en tryckkammars och teknikkonsult firma.

Deras huvudmål är att förse dess medlemmar med ett standariserat nätverk som är internationellt erkänt för dess professionalism i att uppnå den högsta säkerheten och hälsovården för patienter som lider av tryckfallsrelaterade skador.


   

Postadress: 5/51 Mu 7, Khao Lak,
A. Takua Pa, Phang Nga 82220, Thailand
Telefon:  +66 (0)76 485 420, Fax: +66 (0)76 485 418
Kontakt

 

PADI 5 STAR IDC Center

S-18005

SSS RECO CHAMBER

Bronze Member

DAN SUPPORTER

DS-0213

THAILAND DIVING
ASSOCIATION member

TAT LICENSE
34/00180
Shark Guardian
SHARK GUARDIAN
DIVE CENTER
facebook
   

Dyklänkar - Senast uppdaterad 27 September 2014 - Web design by Andaman